Interim HR-management

Annelize Muraczewski is een ervaren Human Resource Manager. Zij was enkele jaren in vaste dienst bij Atos Origin, waar zij ervaring heeft opgedaan met alle HR-processen. In eerste instantie uitvoerend, later beleidsmatig.

Sinds 2005 wordt zij ingezet als interim HRM. Zij heeft interimopdrachten gedaan bij De Belastingdienst, Atos Origin en PinkRoccade. Zij is een allrounder in het HRM vak en heeft zowel beleidsmatige als operationele opdrachten gedaan. Zo heeft zij onder andere een adviesaanvraag voor de OR geschreven voor een organisatiewijziging en het zorgbeleid van de organisatie in kaart gebracht. Zij heeft gewerkt in zowel groeiende organisaties, waar de nadruk lag op werving, als in krimpende organisaties, waar de nadruk lag op restructuring. Annelize is door haar persoonlijke aanpak sterk in het voorkomen en terugdringen van het ziekteverzuim.

Annelize is met name sterk in het motiveren van mensen en vormgeven aan een team. Zij weet de mensen op een positieve wijze te raken en zodanig te stimuleren dat zij met meer plezier en voldoening aan het werk zijn, wat de organisatie een gemotiveerde en productieve medewerker oplevert. Dit doet zij door aan te sluiten bij de belevingswereld van de individuele medewerker en deze in lijn te brengen met de organisatiedoeleinden. In situaties waarin een ‘slechte boodschap’ moet worden gebracht, is zij in staat deze zodanig te brengen, dat de relatie met de medewerker goed blijft en er ruimte ontstaat om naar andere oplossingen te kijken.

Een medewerker:

Wat ik erg waardeer in Annelize, is dat zij consequent gespreksnotities bijhoudt en daarin de afspraken opschrijft. Vervolgens komt zij altijd haar afspraken na of als dat niet gaat, dan koppelt ze terug dat iets niet lukt en waarom niet.

Een andere medewerker:

Annelize is iemand die doet wat ze zegt. Iemand die zaken regelt. Lekker concreet. Daar heb je wat aan!

Organisaties kun je niet veranderen, de motivatie van mensen wel
(Stan Slap)